Logotipo del Ajuntament Torrent

Serveis municipals

Premis Carta de Poblament de Torrent

Imágen del Premios a la Carta de Poblament de Torrent

Introducció

Els Premis Carta de Poblament de Torrent van ser instituïts per unanimitat de tots els grups polítics en la sessió plenària de data 23 d’octubre de 2009. Mitjançant acord plenari de 5 de novembre de 2015 es varen modificar les bases, establint-se de forma biennal en les següents modalitats:

– Arts, Lletres i Esports
– Ciència, Tecnologia i Medi Ambient
– Societat i Concòrdia
– Trajectòria Professional

Estos premis volen promoure i reconéixer les tasques d’investigació, les arts i la cultura, la trajectòria profesional de qualsevol persona física, entitat o col.lectiu que repercutisca de manera significativa en les diferents esferes de la societat en general i de la torrentina en particular.

Les candidatures poden ser proposades per universitats, acadèmies, col·legis professionals, hospitals, empreses, fundacions, associacions i entitats anàlogues. Els premis son atorgats per un jurat compost entre cinc i set personalitats de reconegut prestigi de la ciutat, després d’avaluar les candidatures presentades.

Cada guardonat rep una escultura i un diploma commemoratiu, en un acte que es celebra el cap de setmana més pròxim al 28 de novembre, per recordar la data (28/11/1248), que segons la història, es va dur a terme la firma de l’atorgament de la Carta de Poblament de Torrent a les primeres famílies pobladores, després de la conquesta de Jaume I. L’organització pot dotar econòmicament alguns dels premis.

CARTA DE POBLAMENT 2021