Logotipo del Ajuntament Torrent

Serveis municipals

L’Edifici Metro inaugurat el 22 de setembre de 2004 que acull l’estació del ferrocarril metropolità Torrent-Avinguda, és obra de Vicent González Móstoles, un dels arquitectes valencians contemporanis més destacats.

En este edifici confluïxen els camins que simbolitzen la simbiosi entre tradició i progrés permanent. La vistosa estructura de vidre, ciment i acer s’oferix generosa al viatger que penetra en la ciutat a peu o amb automòbil. Les seues entranyes s’obrin per a acollir els qui hi arriben amb ferrocarril metropolità, un mitjà de transport que tant ha suposat per al desenvolupament de Torrent.

L’edifici unix l’avinguda al Vedat amb la plaça de la Unió Musical de Torrent, lloc que aspira a ser la continuïtat de l’artèria principal de la ciutat, una zona d’esplai, de passeig, de comunicació i de contacte directe amb les més diverses manifestacions artístiques. El punt de trobada d’ambdós espais és el vestíbul principal de l’edifici, on l’artista Carmen Calvo ha sabut alçar magistralment un mural de vidre que reflectix personatges quotidians i familiars sorgits dels mons anònims de les estacions.

Des que es va posar en servei la nova estació, hem vist com diferents manifestacions culturals donaven al vestíbul un caràcter propi, diferenciat, ple del color de la pintura i del so captivador de les notes musicals, gràcies als programes d’Art al carrer, Música a l’Albereda i Música a la fresca.

A L’EDIFICI METRO TROBEM:
EDIFICI METRO – Biblioteca Pública Municipal
Inaugurada el 4 de novembre de 2006, i situada en la 3a planta de l’edifici, es troba una altra biblioteca pública municipal, que ocupa una superficie de 1.250 m2, on la llum i les vistes exteriors són un atractiu important.
És un edifici tot de vidre, equipat amb sis ordinadors per a consulta dels OPAC i 20 per als usuaris i l’accés a internet.
Té un total de 27.812 documents, dels quals 22.710 són llibres i fullets, 2.057 documents sonors, 2.843 documents audiovisuals, i 114 documents electrònics, a més rep 88 publicacions periòdiques.
La Biblioteca Pública Municipal Metro està dividida en seccions: bebeteca especialment habilitada per als usuaris més menuts, sala infantil, sala d’hemeroteca, sala d’ordinadors, sales per a fer treballs en equip, videoteca, fonoteca, en totes hi ha un mostrador d’informació i referència. S’hi fan visites escolars i activitats lúdiques per al foment de la lectura. Com la Biblioteca de la Casa de Cultura, disposa en època d’examens d’horari especial de 24 hores oberta al públic.

EDIFICI METRO – L’EMAT (Espai Metropolità d’Art Torrent)
Ubicat en en la 4a planta d’este espai s’ha convertit en una de les fites fonamentals de Torrent.
Inaugurat l’any 2006 amb l’exposició del pintor torrentí Calo Carratalà, anomenada Calo Carratalà TorrentTorrent 1993-1998.
La sala d’exposicions de l’Espai Metropolità d’Art de Torrent oferix una vista privilegiada sobre l’entorn, i es configura com a turó, no sols de l’espai físic que la rodeja, sinó també, i sobretot, del panorama artístic nacional i internacional. Amb este espai, Torrent es va incorporar l’any 2006 als circuits més destacats d’institucions que oferixen col·leccions d’interés artístic, històric i científic, exhibides per a la divulgació, l’ensenyança i l’entreteniment.

EDIFICI METRO – L’Espai
Ubicat en la segona planta, l’ESPAI té distintes zones d’ús i connexió Wi-Fi en tota la planta.
Inaugurat l’11 de març de 2011 disposa d’una sala d’estudi general completada amb una altra més xicoteta per a treballs en grup. Així mateix, hi trobem una sala d’exposicions, on donar a conéixer l’obra dels artistes jóvens i també aules de formació i ordinadors de consulta.
En esta planta de l’edifici té la seu la ràdio municipal sintonitzada en el 97.3 FM