Logotipo del Ajuntament Torrent

Serveis municipals

Programes preventius dirigits a mares en periode pregestacional i postgestacional

16 de May de 2022

INTRODUCCIÓ

L’embaràs és un període de gran canvi emocional en la vida de la dona. Sovint apareixen fantasies i temors relatius a la maternitat, la qual cosa comporta certa vulnerabilitat psíquica. L’arribada d’un nadó pot provocar desorientació i estrés, inclús quan se’n té una informació àmplia i suficient.
Tant les institucions com els professionals, oferixen la possibilitat que les dones decidisquen entre els diferents tipus de part, el que millor s’ajuste a les seues preferències i expectatives. En alguns cursos preparatoris, s’inclou també informació útil sobre la depressió i ansietat postpart. No obstant això, és molt poc freqüent que s’incidisca en la salut emocional abans, durant i després de l’embaràs.
Este programa sorgix amb el propòsit de previndre l’aparició de possibles trastorns psicològics en les dones gestants i en el període de postpart, ja que els factors emocionals en estes etapes vitals són tan importants com els físics.

OBJECTIU

L’objectiu central d’este programa és ajudar les famílies a reconéixer els factors de risc, alhora que els proporciona suport per a elaborar recursos i estratègies per a afrontar-los que faciliten l’adaptació a esta nova situació vital.
El nostre propòsit és aconseguir una milloria en la salut emocional de les mares gestants, aspecte fonamental per la repercussió que té, a curt i a llarg termini, en la salut integral del xiquet nounat i en les primeres relacions afectives.

METODOLOGIA

Els continguts es desenvoluparan en els tallers impartits per les professionals implicades (comares en els centres d’Atenció Primària i psicòlogues del Servei d’Atenció Primerenca del Gabinet).
La metodologia utilitzada serà participativa i combinarà aspectes teoricopràctics. S’animarà els assistents a manifestar i aportar la seua experiència personal per a facilitar una major implicació en el desenvolupament de les sessions.

ORGANITZA

Este programa el duran a terme, de forma coordinada, entre les psicòlogues del Servei d’Atenció Primerenca del Gabinet Psicotècnic Municipal de Torrent i les comares dels centres d’Atenció Primària de la localitat.

DIRIGIT A

Pares i mares en període de gestació i postpart, empadronats en la ciutat de Torrent.

Más recientes