Podem afirmar sense por d’equivocar-nos, que el major valor del nostre poble el trobem en aquellespersones que han contribuït amb els seus èxits a millorar la vida dels nostres veïns i a convertirTorrent en una gran ciutat que avança dia a dia i que mira cap al futur amb il·lusió, mantenint viu eixeesperit de poble, que respecta i promou les seues tradicions.

El títol honorífic de Fill Predilecte, en aquest cas Filla Predilecta, és la distinció més gran que concedeix un municipi a una persona nascuda allí, en senyal de gratitud i reconeixement als seus valorsprofessionals i humans.

Al llarg de la història de Torrent han sigut mereixedores d’aquesta distinció un selecte grup de persones excepcionals que han destacat per les seues qualitats o mèrits personals o per serveis a lasocietat, amb una notable consideració en el sentir popular. La labor de moltes d’eixes persones avegades està allunyada dels focus mediàtics, com és el cas de Rosa Ortí Mateu.

Rosa va nàixer al carrer de Sant Tomàs de Torrent en plena postguerra, quan la gran ciutat quehui coneixem era una vila rural i els seus habitants vivien principalment del camp. Una època quemolts de nosaltres recordem amb enyorança, i que no fa molt es va plasmar d’una manera quasifotogràfica en el llibre El carrer de Sant Onofre, una obra que ens recordava els nostres orígens pera entendre cap on anem.

Des de ben xicoteta, i de forma permanent, Rosa ha dedicat la seua vida a fer el bé, a educar i ensenyar, sempre escoltant les necessitats dels pobles. Una tasca que ha dut a terme des de la seuacongregació religiosa, des d’on ha col·laborat per a dur endavant iniciatives…